Fryske Tsiis fondue
(Friese Kaasfondue)
* 250 gram Tynethaler
* 2x1\2 eetlepel Maizena
* Camembert
* 3 dl witte wijn
* 6-8 eetlepels cider
Rasp de Tynethaler en schep er 1\2 eetlepel maizena doorheen. Snijd de camembert zonder korst in blokjes en schep er een 1\2 eetlepel maizena doorheen. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook.
Giet de witte wijn in en pan en breng deze op een laag vuur aan de kook. Roer er beetje voor beetje de Tynethaler door en roer tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de camembert toe en blijf roeren todat die gesmolten is. Voeg de cider toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Lekker om te dippen cherry-tomaatjes, Opperdoezer Ronde, mosselen, komkommer en natuurlijk lekker desembrood.