Hollandse Kaassoep
* 150 gr Extra Belegen of Oude kaas, geraspt
* 40 gr Boter
* 40 gr Bloem
* 1 ui, fijn gesneden
* 1 ltr Bouillon
* 125 ml Melk
* 1 Eidooier
* Gehakte kruiden: Peterselie, Bieslook
* 2 sneetjes Brood ( wit of bruin)
* Olie
* Knoflook
Roux maken; uitje fruiten in boter, is het uitje glazig dan de bloem erbij, bloem laten garen.
Bouillon in gedeeltes toevoegen, aan de kook brengen en 10 min laten koken.
Gerapste kaas erbij en roeren totdat er een glad mengsel ontstaat.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Eidooier los kloppen met de melk, door de soep roeren en verwarmen.
Croutons bakken; olie in de pan met een fijngesneden teentje knoflook. Brood ontkorsten en in blokjes snijden.
Kort bakken in de pan.
Croutons met de gehakte kruiden op de soep doen op het moment van serveren.