Terug naar Recepten
Salade met blauwaderkaas
*Krop ijsbergsla
*200 gr Blauwaderkaas, bleu dáuvergne
*2 Nectarines
*100 gram pecannoten
*dressing, bijv balsamicoazijn
Schil de nectarines en snijd deze in blokjes.
Was en snij de sla.
Doe de sla en de nectarines in een kom en verkruimel de blauwaderkaas eroverheen, schep voorzichtig door.
Doe de dressing erover heen.
Doe als laatste de pecannoten eroverheen
Eet Smakelijk
Friese Salade
Voor 4 personen
400 gram Friese nagelkaas
4-8 bladen ijsbergsla
5 korte stengels bleekselderij
1 handje witte rozijnen
2 el maïsolie
1 el citroensap
zout en versgemalen peper
1 tl suiker
2 el fijngehakte peterselie
Was de stengels bleekselderij en ontdoe ze van de draden. Snijd de bleekselderij en kaas in smalle reepjes.
Maak een sausje van olie, citroensap, zout, versgemalen peper en suiker. Meng de saus met peterselie, bleekselderij, rozijnen en kaas en schep het geheel goed dooreen.
Schik, afhankelijk van de grootte, 1 of 2 bladen gewassen ijsbergsla op de borden en schep hierin een portie van het mengsel.
Fryske Tsiis fondue
(Friese Kaasfondue)
* 250 gram Tynethaler
* 2x1\2 eetlepel Maizena
* Camembert
* 3 dl witte wijn
* 6-8 eetlepels cider
Rasp de Tynethaler en schep er 1\2 eetlepel maizena doorheen. Snijd de camembert zonder korst in blokjes en schep er een 1\2 eetlepel maizena doorheen. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook.
Giet de witte wijn in en pan en breng deze op een laag vuur aan de kook. Roer er beetje voor beetje de Tynethaler door en roer tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de camembert toe en blijf roeren todat die gesmolten is. Voeg de cider toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Lekker om te dippen cherry-tomaatjes, Opperdoezer Ronde, mosselen, komkommer en natuurlijk lekker desembrood.