Scaloppa a la Gorgonzola
500 gram mager Varkensvlees
1 bolletje verse knoflook
1/4 ltr Slagroom
300 gram Gorgonzola
witte Wijn
Peper en zout
Peterselie
Bloem
Olijfolie
Het vlees in dunne lapjes snijden en kruiden met peper en zout, daarna licht door de bloem halen. Een ruime hoeveelheid olie verhitten en het vlees om en om 10 minuten braden. Het vlees uit de olie halen en evt in de oven op een lae temperatuur warm houden. De knoflook toevoegen aan de olie, niet te heet anders verbrandt de knoflook. Slagroom toevoegen en de peterselie. Alles goed mengen en tegen de kook aan laten komen. Voeg de gorgonzola in brokjes toe en goed roeren tot de kaas gesmolten is. Voeg de witte wijn naar smaak toe. Leg het vlees in de saus en laat het geheel nog even sudderen.
Serveren met een salade en aardappelschijfjes of brood.