Tartiflette
Streekrecept uit de Franse Savoye. Dodelijk voor de slanke lijn, maar lekker...
Ingrediënten voor 6 personen
2 kg.vastkokende aardappels
1 gerijpte reblochon van 500 gr.
200 gr gerookte magere spekblokjes.
2 fijngesneden uien
Boter zout en peper
1 tot 2 dl.creme fraiche
evt een teentje geperste knoflook
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 220 graden.Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min.laten koken.
Bereidingswijze
Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt.
Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen.Creme fraiche erdoor mengen.
Kruiden met peper en evt. geperste knoflook.Schep alles in een ovenschaal.
De reblochon overlangs doorsnijden,zodat je twee schijven krijgt.Deze op de schotel leggen met de korst naar boven.20 min. in het midden van de oven bakken,de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten kleuren.Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!